Srdačan pozdrav svim vama, čitaocima mojih blog tekstova!

Vladimir Samardzic

U njima ću vam prenositi svoja razmišljanja o mnogim aktuelnim dešavanjima iz mog profesionalnog, ali i privatnog života. O događajima iz prošlosti koji su imali veliki značaj i uticaj na mene o ljudima, mestima, o muzici.

Tu će biti mesta i za tekstove koji će predstavljati moj stav, vidjenje odredjenih tema, proizvoda, situacija kada je u pitanju bavljenje muzikom kroz aktivnosti izvođača, autora muzike i predavača.

Biti profesionalni muzičar u XXI veku je veoma interesantno, ali pre svega izazovno. Danas, retko koji muzički umetnik, izvođač, kompozitor ima tu privilegiju da može da se isključivo bavi pisanjem i/ili izvođenjem muzike. To je postao nedostižan san mnogih širom sveta, a verovatno samo oni najpopulariniji sa velikim prihodima mogu sebi da priušte takav “profesionalni komfor”.

Velika većina je prinuđena da savlada i obavlja mnoge druge veštine i poslove da bi bavljenje muzikom bilo isplativo i da bi moglo da postane stalni posao. Od menadžerskih i marketinških poslova preko audio i video produkcije do raznih veština iz oblasti digitalnih tehnologija I sociajlnih mreža.

U svojim blog tekstovima iznosiću vam lična iskustva i razmišljanja o tome kako ja doživljavam svoju poziciju i ulogu profesionalnog muzičar u XXI veku sa svim prednostima i preprekama koje je novo vreme donelo. Šta sam novo naučio, kako mi to koristi i na čemu trenutno radim.

Nadam se da će vam ono što ćete pročitati biti od pomoći. Isto tako se nadam da ćete mi preneti vaša iskustva i razmišljanja u vezi sa određenom temom.

Srdačno vaš,

Vladimir Samardžić

Logo Vlada Signature